STU Lolland på FeSTUval

Torsdag 2. juni 2022

Der var glæde, spænding og nervøsitet i luften, da alle skolens elever og undervisere fra STU Lolland steg på bussen torsdag morgen. Turen gik mod CSU Holbæk, som er arrangør og stifter af musikfestivalen, feSTUval.

Holbæks borgmester Christina K. Hansen bød velkommen og konferencier Lars U åbnede festivalen. Dagens arrangementet blev skudt i gang med fællessang, hvor der bl.a. blev sunget med på sangene Midt om Natten, Livstræet og Papirsklip.

Koncerten

Spændingen var intens for både elever og underviser da STU Lollands band ”The Chosen Ones” skulle på den store festivalscene.

Bandet består af Patrick som forsanger og guitarist, Jessica på keyboard, Emil på trommer og beatbox og Anders som bassist. Bandet spillede 3 numre, hvoraf det ene nummer havde de selv skrevet og komponeret. Bandets to undervisere Tim og Dennis var pave-stolte af deres optræden, og der var også høje klapsamler fra publikum.

Boden

En del af konceptet ved Festivallen var at alle de deltagende STU-institutioner skulle stå for en bod, hvor al overskud gik til Røde Kors nødhjælpsarbejde i Ukraine. STU Lolland solgte bolcher, som eleverne selv havde produceret i ugerne op til den store dag.

I de andre boder var der bl.a. salg af varm kakao og cookies, popcorn, kaffe og cupcakes, pølser og brød. Men det var ikke kun mad og drikke man kunne forkæle sig med, for man havde også mulighed for at købe smykker eller få en fin festival t-shirt med hjem.

Afslutning

Da alle bands havde været på den store scene, og bussen igen skulle i retning mod Lolland, var der mange der var godt trætte.

Et fantastisk koncept, hvor elever og undervisere mødtes på tværs af kommunegrænser. Alle blev en oplevelse rigere, og der bliver meget at tale om, når eleverne igen vender tilbage på STU efter pinse.

To STU elever står i øvelokalet med hver sin guitar

Maj 2022

Torsdag 2. juni 2022 drager alle elever fra STU Lolland til feSTUval i Holdbæk. CSU Holbæk har arrangeret en musikfestival, som har fået navnet feSTUval.

Konceptet er at de deltagende STU-institutioner stiller op med bands, musikhold og solosangere som vil optræde på den store festivalscene hele dagen. Desuden vil der være boder, hvor der bliver solgt alt mellem himmel og jord, som de deltagende skoler står for.

Forberedelse

På STU Lolland er forberedelserne i fuld gang, de har valgt at sælge hjemmelavede bolcher og pandekager i deres bod på festivalen. Hele overskuddet af salget går ubeskåret til ofrene i Ukraine.

Det er ikke kun i skolens køkken at man har gang i forberedelserne, STU Lolland stiller nemlig op med deres eget band ”The Chosen Ones”. Bandet vil spille 3 fede numre, hvoraf det ene nummer er skrevet og komponeret af eleverne selv.

STU elev står og røre i en gryde da hun laver bolcher