Skip til hoved indholdet

Om Center for Handicap

Center for Handicap er en decentral enhed under Sektor for Social, Psykiatri og Handicap i Lolland Kommune. Vi er en specialiseret organisation, der tilbyder en række forskellige tilbud til unge og voksne med fysiske, psykiske og sociale funktionsnedsættelser.

Vi arbejder kontinuerligt på at udvikle og højne fagligheden for at kunne arbejde professionelt med kerneopgaven. Vi er en innovativ decentral enhed, som gerne sætter nye projekter i gang, der kan være med til at løfte det specielpædagogiske arbejde, og vi ser en forandring, som en ny mulighed. Vi vægter et sundt psykisk og fysisk arbejdsmiljø, hvor alle har ansvar for at bidrage til en høj trivsel.

Vi er en specialpædagogisk decentral enhed, som arbejder tværfagligt i flere faggrupper. Vi er 280 medarbejder, der arbejder i teams fordelt i 6 afdelinger i Center for Handicap.

Mere information om Center for Handicap

I Center for Handicap behandles alle borgere med respekt og har ret til at være, den de er. Det er den specialpædagogiske måde at tænke på, der er udgangspunkt i alle metoder.

Faglighed og kompetenceudvikling er et fælles ansvar. For os handler faglighed om, at sikre kvaliteten i løsning af kerneopgaven nu og i fremtiden.

Derfor vil vi i Center for Handicap udvikle den enkeltes og organisationens kompetencer, og det skal bidrage til at skabe et fælles sprog og en fælles forståelse af metoder og faglighed.

Det er et fælles ansvar at skabe udvikling og læring hos både den enkelte og i organisationen. Vi vil være en udviklingsorienteret organisation med ledere og medarbejdere, som støtter op om udvikling og nye tiltag – en organisation, hvor det er lysten til udvikling af kerneopgaven, der er drivkraften.

Alle skal bidrage til en kultur, der fremmer læring og udvikling. Vi arbejder derfor bevidst med, at skabe en kultur, der fremmer høj faglighed. Vi vil skabe et miljø, der fremmer læring og udvikling, og som sætter medarbejderens og lederens udvikling i relation til den daglige opgaveløsning. Der skal være sammenhæng mellem faglighed, kompetenceudvikling og opgaveløsning.

Vi ser et godt arbejdsmiljø som en ledelsesopgave, der udøves i tæt og trygt samarbejde med medarbejdere, arbejdsmiljøgruppen og MED-udvalget. Arbejdsmiljøet gennemføres ud fra de lagte strategier og ud til hver enkelt team.

Vi arbejder målrettet med et godt og udviklende arbejdsmiljø, hvor vi har fokus på sundhed og trivsel både i det psykiske og fysiske arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljøgruppen er sammensat af ledere og valgte arbejdsmiljørepræsentanter. Arbejdsmiljøgruppen har årligt planlagt fire fysiske møder og fire Skype møder. Derudover afholder vi møder ved akut opstået behov, som kræver en hurtig handling og temadage med relevante fokusområder. Arbejdsmiljørepræsentanterne er hver især koblet op på et antal teams i Center for Handicap i forhold til det daglige arbejdsmiljø. Hver arbejdsmiljørepræsentant har ekstra viden på et område, der arbejdes på tværs med.

Vi udarbejder årshjul, hvor indsatser, der er aftalt centralt, bliver lagt ind sammen med de indsatser, som vi har prioriteret for det kommende år. I årshjulet fremgår det hvilke kompetencer, der skal arbejdes med og hvilke faglige input eller efteruddannelse, der er behov for at udvikle.

Vi vægter uddannelse højt for at have de kompetencer, der skal til for at sikre et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Hvordan arbejder vi med arbejdsmiljøpåvirkninger og APV

Hver tredje år er der APV og trivselsundersøgelse og hvert år er der sikkerhedsrundering.

Fysiske påvirkninger

Vi arbejder med at mindske risikoen for fysiske på virkninger, ved at der en Amr med i indretning af lokaler. Opstår der udfordringer indeklimaet kontaktes Amr for at se på hvad, der kan gøres og om der skal udarbejdes en APV.

Muskelskelet-påvirkninger

Vi prioritere de rette hjælpemidler og har forflytningsvejledere i alle team. Dette for at sikre alle kan lave en god forflytning og derved forebygge arbejdsskader. Vi analysere løbende og vi har minimeret arbejdsskaderne.

Kemiske påvirkninger

Vi har valgt at have en eksterne database, derved sikre vi at vores arbejdspladsbrugsanvisninger og sikkerhedsdatablade er opdateret. Dette gør at vi minimere risikoen for sygdomme.

Biologiske påvirkninger

Vi udarbejder instrukser og vejledninger i forhold til medicin, bakterier/virus og andre smittefarlige stoffer. Vi sikre, at der altid er værnemidler til rådighed for at løse opgaven.

Psykiske påvirkninger

Vi vægter det psykiske arbejdsmiljø ved, at alle får sammen viden og kompetencer inden for belastningspsykologi og forråelse. Vi har fokus på anerkendende kommunikation både inde, ude og på tværs af organisationen.

Sociale påvirkninger

Vi har i fællesskab udarbejdet politikker for vold, mobning og seksuel chikane.Vi arbejder forebyggende og har nul tolerance.

I Center for Handicap er visionen at skabe Danmarks bedste rammer for sundhed og trivsel.

I fællesskab giver vi hinanden større arbejdsglæde og bedre arbejdsklima for at udvikle kerneydelsen. Gennem det sunde valg vil det samtidig give et bedre helbred, øget velvære og mere energi og overskud.

Vi ser sundhed og trivsel, som en ressource i hverdagen, der kan være med til at højne livskvaliteten, så vi kan håndtere udfordringer i kerneydelsen og indgå i menneskelige fællesskaber. Vi skal have et sundere valg igennem dagen, så vi kan gå sundere hjem, end da vi kom.

Formålet med Center for Handicaps indsats med sundhed og trivsel er at skabe en kultur, der understøtter det sunde valg, så sundhed og trivsel højnes. Vi ser endvidere det gode arbejdsmiljø samt sundhed og trivsel som tæt forbundet, så vi skaber mere social kapital. For os er sundhed både det mentale, kosten og det aktive liv.

Vi gør det let at vælge sundt

Vi er en specialpædagogisk decentral enhed, som arbejder tværfagligt i flere faggrupper. Vi er 280 medarbejdere, der arbejder i teams fordelt i 6 afdelinger.

Derudover er der et Tværgående Team, der løser opgaver såsom vagtplanlægning, tværgående arbejdsmiljø, frivillige indsats, klubtilbud, kompetenceudvikling mv.

Personalegruppen er sammensat efter de kompetencer, der er brug for i den enkelte afdeling.
Det betyder, at vi er en medarbejderstab bestående af socialpædagoger, lærere, social og sundhedsassistenter, social og sundhedshjælpere, omsorgsmedhjælpere, medieuddannede, værkstedsassistenter m.fl.
Mange har taget efteruddannelse og har derved tilegnet sig flere specifikke kompetencer.

Hvad er det der gør det meningsfyldt, at tage på arbejde hver dag? Hvad er det helt præcist, der er formålet med det hele? Eller med andre ord: Hvad er vores vision og hvad er selve kerneopgaven i Center for Handicap?

I Center for Handicap møder vi hver dag borgere med en rig variation af fysiske, psykiske og sociale funktionsnedsættelser, med meget varierende og individuelle støttebehov, men uanset hvor i organisationen vi færdes, så vil den faglige vision altid være:

At understøtte den enkeltes muligheder for at leve et så aktivt og selvstændigt liv som muligt på egne præmisser

For at løse kerneopgaven tager vi udgangspunkt i den faglige og professionelle tilgang. Det gør vi først og fremmest gennem en fagligt velfunderet, specialpædagogisk indsats, med bevidste valg af teori og metoder som fundament for den daglige praksis.

En praksis der primært tager afsæt i en ressourceorienteret og anerkendende tilgang, en forståelse af individet som et socialt væsen, der er under udvikling hele livet. Alle borgere, uanset handicap og individuelle støttebehov, får de optimale rammer for at blive ved med at udvikle sig.

Målet er at skabe rammer, så alle ansatte bliver ved med at udvikle sig fagligt og personligt, således den enkelte har en høj trivsel. Det er med til at den enkelte højner kvaliteten i kerneydelsen.

Ledergruppen i Center for Handicap består af et team på 9 ledere – en centerleder, en stedfortræder og 7 teamledere.

Vores grunduddannelse er primært pædagog uddannelsen og derudover har vi forskellige ledelsesmæssige overbygninger på denne.

Som ledergruppe er vi ambitiøse og ønsker at skabe gode, holdbare og bæredygtige resultater. Det gør vi gennem værdibaseret ledelse. Vi arbejder ud fra Lolland Kommunes centrale værdier - åbenhed, fairness, tillid og kompetence, således at værdierne bliver gjort forståelige, accepterede og brugbare. Som ledergruppe har vi fokus på udviklingsmuligheder inden for den økonomiske udmeldte ramme.

Vi stræber hele tiden efter at højne fagligheden, så vi sammen skaber de bedste rammer for borgergrupperne og hinanden. Kerneydelsen er hele tiden i fokus, og vi tager medansvar for arbejdsfællesskabet og har en grundlæggende overbevisning om, at vi i fællesskab kan udvikle det.

Vi tror på, at vi lykkes med opgaverne gennem samarbejde og i professionelle fællesskaber. Vi skal derfor forpligte hinanden til, at bidrage med viden, i såvel medindflydelse og medbestemmelse systemet som i arbejdsmiljøsystemet. Det, at vi i fællesskab lytter til hinanden, højner beslutningsgrundlaget og løfter de fælles organisatoriske opgaver, er med til at skabe udvikling og højne trivslen.

Vi arbejder situationsbestemt og er nysgerrige på, hvad der skaber udvikling hos hver enkelt medarbejder i teamet og på tværs af Center for Handicap.

Sammen skaber vi høj faglighed og gode hverdage

Karin Maigaard

Decentral leder (Afv. P-nr)

kamh@lolland.dk

Konstitueret centerleder for Center for Handicap

Telefon: 21 28 25 40

Tina Kondrup

Teamleder

tiko@lolland.dk

Teamleder for Stormarken 1 til 5

Telefon: 30 53 49 93

Tine Munk Rasmussen

Teamleder

timun@lolland.dk

Teamleder for Den Sociale Virksomhed og Klub Skovbo

Telefon: 21 33 59 21

Linda Jegård Michelsen

Teamleder

limic@lolland.dk

Teamleder for §85

Telefon: 21 32 09 67

Nanine Maj Elmeskov Skotte

Teamleder

nmmo@lolland.dk

Teamleder for Krogsbølleparken 1 og 2

Telefon: 21 65 72 86

Louise Rasmussen

Teamleder

louir@lolland.dk

Teamleder for Flintebjerg Øst og Vest

Telefon: 29 60 30 71

Malene Renner Autzen

Teamleder

tqtqr@lolland.dk

Teamleder for STU

Telefon: 29 62 71 41

Center for Handicap

Nørrevold 1A
4900 Nakskov

cfh-kontakt@lolland.dk