Job og karriere
Bliv en del af et stærkt og meningsfuldt fællesskab, hvor du kan gøre en forskel for borgere med fysiske, psykiske og sociale funktionsnedsættelser.
Vi søger vikarer - lyder det som noget for dig?
Hos Center for Handicap har vi løbende ledige stillinger, som du finder her på siden. Vi tilbyder også flere spændende muligheder for dig, der ønsker at få praktisk erfaring og gøre en forskel for borgere med fysiske, psykiske og sociale funktionsnedsættelser.
Du kan vælge at blive vikar, komme i virksomhedspraktik eller komme i praktik som studerende. Uanset hvilken mulighed du vælger, vil du blive en del af et engageret team, hvor du får mulighed for at udvikle dine kompetencer og få værdifuld erfaring.
Vi ser frem til at byde dig velkommen og støtte dig i din faglige og personlige udvikling.
Mere information om de muligheder, vi tilbyder
Ledige stillinger i Center for Handicap bliver lagt op på Lolland.dk.
Center for Handicap har et internt vikarkorps, der består af faglærte og ufaglærte medarbejdere. Vikarkorpset bliver udvidet i sommerhalvåret med tidsbestemte ansættelser, hvor der kan være mulighed for forlængelse.
Baggrunden for at etablere et vikarkorps er, at vi finder det vigtigt, at alle har et tilhørsforhold og er derfor samlet i et team, så der er et fællesskab. Vi mener, at vi med den model er med til at højne trivslen og sætter arbejdsmiljøet højt. Arbejdsmiljørepræsentanten er altid med på teammøder, så vi sammen kan tage drøftelser vedrørende det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Vikarkorpset fungerer som et team med arbejdsopgaver fordelt i hele organisationen. Vi ser vikarkorpset som en vigtig del af organisationen, som løbende bliver tilbudt kompetenceudvikling.
Center for Handicap bruger en app, der hedder CAS vikarbooking. I CAS Vikarbooking har vikaren altid en opdateret udgave af sin vagtplan, samt mulighed for at se hvilke vagter, der er udækkede. Vikarkorpset dækker morgen-, mellem-, aften- og nattevagter.
Hvordan bliver jeg vikar?
Er du medarbejderen der har interesse for og er nysgerrig på at lære Center for Handicap at kende. Er du den som gerne vil arbejde dag, aften, weekend eller er du den der gerne vil arbejde om natten, så er du måske den nye vikar vi mangler.
General info
Vikarkorpset dækker fravær i forbindelse med akut sygdom eller andet planlagt fravær som ferie, afspadsering, langtidssygemeldinger, barsler, orlov, kurser etc.
De fleste ansættelser i vikarkorpset er på 30 timer ugentligt, med mulighed for at suppler op med ekstra timer. I tilknytning til vikarkorpset er der tilknyttet tilkaldevikarer, som træder til, når vikarkorpset ikke kan dække de udbudte tjenester.
I vikarkorpset holder vi teammøde hver 2. måned, hvor der er forskellige temaer på dagsorden. Der er mulighed for at deltage i forskellige kurser og uddannelse.
CAS Vikarbooking
Center for Handicap anvender online booking systemet CAS Vikarbooking. Dette system muliggør, at den enkelte tilkaldevikar, selvstændigt, kan booke sig ind på de vagter, der måtte være gjort tilgængelige af Center for Handicap.
Systemet fungerer på den måde, at du som fast- eller tilkaldevikar har en app på din telefon eller anden enhed, som giver notifikationer, når der udsendes vagter fra Center for Handicap. Derefter kan du booke dig på den/de vagter du kunne tænke dig at dække.
Center for Handicap bruger derudover CAS til at tjenesteplanlægge det interne faste vikarkorps, hvilket betyder at vikarkorpset kan se deres tjenesteplan i dette system.
Tjenesteplan
Vikarkorpset dækker vagter i hele Center for Handicap. Vikarkorpset arbejder efter en tjenesteplan med 8 fastlagte fridøgn og en fast afspadseringsdag. Tjenesteplan for vikarkorpset udarbejdes når de enkelte team har meldt deres behov for vikar ind.
Du har som medarbejder i vikarkorpset fri hver anden weekend og arbejder den modsatte, enten lige eller ulige uger. Du har mulighed for at melde ønsker for ferie, vagter og andet frihed ind på lige fod med de øvrige ansatte i CFH.
Der vil være flest dage hvor du vil kende dine vagter på forhånd, men der kan også være dage, hvor du bliver kontaktet med henblik på, om man kan tage en akut vagt på dagen, eller et par dage frem.
I vikarkorpset er der i perioder udlån til teams i Center for Handicap. Det vil sige, at i en periode på en måned eller mere er du fast, i det team du er udlånt til. I den periode er det teamet, der udarbejder din tjenesteplan.
I Center for Handicap ønsker vi at have en uddannelseskultur, hvor der skabes et højt kvalificeret læringsrum for de studerende/elever, og som giver dem indsigt og kvalifikationer til at praktisere i den specialpædagogiske profession. Vi vil skabe læring og refleksionsrum gennem deltagelse i den specialpædagogiske praksis, vejledning og fagcafeer.
Forud for praktikstart afholdes intromøde/kursus, for nye studerende/elever i Center for Handicap. Ved intromødet får de studerende overordnet info vedr. organisationen og dens opbygning, om lovgrundlag, kvalitetsstandarder, magtanvendelsescirkulære, tavshedspligt, dokumentations- og kommunikationsmetoder m.m.
Vi vil gerne udfordres i vores specialpædagogiske tilgang og metoder. Sparring, videndeling og kompetencer er derfor i fokus. Vi ønsker et forum, hvor der gives mulighed for at stille undrende spørgsmål og komme med konstruktiv kritik i den daglige praksis. Formålet med dette er at skabe ny læring, udvikle ny pædagogisk praksis og styrke de faglige kompetencer.
I Center for Handicap er der mulighed for at komme i forskellige former for virksomhedspraktik. Hvis der er ønske om virksomhedspraktik, skal det planlægges sammen med jobcenteret.
Alt afhængig af baggrunden for virksomhedspraktikken, vil der være forskellige muligheder i Center for Handicap.
En virksomhedspraktik giver mulighed for at afprøve et andet arbejdsområde og kan derved være med til at skabe nye perspektiver.