Vi er regionsvindere

Siden marts måned har arbejdspladser landet over, kunne indstille deres bedste initiativer inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø til konkurrencen ”Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2021”.

Vi har deltaget i konkurrencen og er nu kåret som regionsvinder.

Her på siden kan du læse mere om vores forskellige sundhedsinitiativer, som vi indstillede i forbindelse med konkurrencen, og en beskrivelse af effekten som vi har opnået på vores arbejdsplads.

Med titlen som regionsvinder går vi nu videre i konkurrencen, sammen med de fire øvrige regionsvindere, om at vinde Initiativprisen 2021 som Danmarks Sundeste Arbejdsplads, som kåres i uge 22.

Den sunde Kokkeskole

Vi har en Sund Kokkeskole, hvor der er fokus på sunde, nemme og overskuelige retter for borgerne. Ud over madlavningen så deltager de også i indkøb, hvor der tales om varedeklarationer.
Under coronanedlukningen afholdt vores Sunde Kokkeskole i samarbejde med Madfællesskabet Lolland-Falster et event – Mad sammen, hver for sig. Her blev der produceret en video, hvor der blev tilberedt et sundt måltid. Borgerne kunne hente en opskrift og en pose med råvarer, hvorefter de lavede retten derhjemme.

Videon fra Den Sunde Kokkeskole, som vi fik produceret under coronanedlukningen.

Fysiske aktiviteter for borgere

Borgerne har mulighed for at deltage i flere forskellige aktiviteter i løbet af ugen. Vi har en gå/løbeklub, et cykelhold, jumping fitness, svømning, styrketræning i eget motionsrum, og et gå-skraldehold, hvor man går rundt og samler skrald i byen.
Der er også mulighed for at deltage i individuel kostvejledning og sunde livsstilsforløb. Her er der fokus på sund kost, motion og den mentale sundhed, hvor alle tre emner vægtes lige højt.

Projekt ”Flere aktive Arbejdspladser”

En del af organisationen har været med i projektet ”Flere Aktive Arbejdspladser”. Her har medarbejdere kunne deltage i forskellige aktiviteter, som har været afholdt to gange om ugen af en halv times varighed i arbejdstiden.

Vi har dyrket:

  • holdspillene floorball og kurvebold
  • stationstræning/cirkeltræning
  • gåture med indlagte øvelser undervejs.

Vi har valgt at arbejde videre med konceptet, som skal integreres i resten af organisationen. Vores uddannede sundhedsambassadører vil igangsætte aktiviteter med inspiration fra projektet, og der vil også blive lavet små aktive onlinepauser. I vores organisation har vi flere forskellige faggrupper som er uddannet indenfor sundhed. Vi har jumping fitness instruktører, outdoortræner, en fysioterapeut, løbecoaches, mindfullness instruktører og NADA behandlere.

Tæl Skridt

Vi deltager i Tæl Skridt kampagnen, hvor vi internt i organisationen konkurrerer mod hinanden og der er præmier til teamet med det højeste skridtgennemsnit, personalet der har gået flest skridt og den borger der har gået flest skridt.

Effekten

Vores sundhedstiltag er med til, at skabe arbejdsglæde og større kendskab til hinanden i vores teams. Vi mener at mental sundhed og god fysik er vigtige forudsætninger for et godt arbejdsmiljø, og når vi som medarbejdere oplever arbejdsglæde og har det sjovt, så har det helt automatisk en afsmittende effekt på vores arbejde med borgerne. Det fornyede overskud kan være med til at styrke fagligheden.